Pansion za kucne ljubimce

Na sreću nas vlasnika ljubimaca, koji povremeno ili redovito trebamo pomoć oko smještaja za naše čupavce, u zadnjih nekoliko godina ponuda pansion za kucne ljubimce je postala raznolika i prilagođena svima.

Za pravilan odabir smještaja, moramo što bolje poznavati našeg ljubimca, njegove interese, strahove i ono što ga čini sretnim i opuštenim. Sve češća ponuda “open space pansiona” vrlo dobro odgovara društvenim psima koji vole igru sa svojim novim prijateljima u zajedničkom prostoru za igranje i sigurnost koju im pruža odmor s domaćinima u poznatom okruženju svojih krevetića ili zajedničkih kauča i kreveta za gledanje TVa ili dremuckanje.

Ipak će im vrijeme brže proći uz omiljene grickalice, prigodno zamaskirane u zabavne didaktičke igračke ili pripremljene u slow feeder posudicama koje su najčešće dio ponude za rekreaciju. Najčešće, uz ljubimca trebamo dostaviti samo njegovu hranu i potencijalno omiljenu dekicu…ako ih ne privuku već pripremljeni krevetići ili ljubav prema kauču.

Iako su psi u takvom smještaju zajedno, pa se podrazumijeva da su društveni, poželjno je doći na upoznavanje prije samog dana kada planiramo našeg ljubimca ostaviti na čuvanju, da vidimo kako njemu i nama “sjeda” smještaj i ostatak ekipe koja je u ulozi domaćina. Važan dio smještaja je i mogućnost da psi imaju dovoljno prostora samo za sebe (npr. u vrijeme hranjenja ili odmora), pa ako naš ljubimac ima omiljenu igračku, možda ju je bolje ostaviti kod kuće i pustiti ga da se zabavlja sa ponudom loptica i igračaka koje ga već čekaju u pansionu.

I nakon što smo poduzeli sve da naš ljubimac uživa na izabranom pansion za kucne ljubimce ,ipak nas razvesele vesele fotkice i filmići njegovog provoda.

Nadamo se da se od njih ne moramo često razdvajati, ali kad moramo, važno se pripremiti, da to bude što manje stresno vrijeme njima i nama . 😊

Pripremila: Marija Lukač, Lea’s Urban Oasis (pansion za pse)