Početna / Psi / Dodaci prehrani / DOGOteka CelerVis Pet 100 ml

DOGOteka CelerVis Pet 100 ml

Dodatak prehrani za pse, u obliku paste, posebno kreiran za radne ili sportske pse. Njegovi posebno dizajnirani sastojci usmjereni su na energetsku potporu psu.
1 g jednako 2 cm paste – na 5 kg težine dnevno oralno ili direktno na hranu 10/15 dana.

3 na zalihi

17.00  (128.09 kn)

Više o proizvodu

BILJNA ULJA
Biljna ulja su dio obitelji masti. Unatoč tome kako možete zamisliti, masnoća “čini loše”, ova konotacija nije uvijek istinita, pogotovo u slučajevima kada masti potječu iz biljaka i unutar organizma obavljaju važne funkcije korisne za pravilno funkcioniranje tijela. Zapravo, postoje visokokvalitetne zdrave masti koje, za pse, imaju poseban razlog da budu uključene u prehranu, jer igraju bitnu ulogu u zdravlju naših životinja. Prije svega, masti daju energiju, gotovo dvostruko veću energiju od ugljikohidrata i proteina; te se (ako nisu potrebne) ne troše odmah, već se talože, čineći rezerve energije koje se koriste prema potrebi.
LANENO ULJE – je ulje bogato omega 3 masnim kiselinama, poznatim “dobrim lanenim masnoćama”, bitnim sastojcima za prehranu svakog ljubimca. Omega 3 su važni lipidi za zdravlje, temeljni su u metaboličkim reakcijama i za pravilno funkcioniranje stanica. Omega 3, kao i omega 6, su esencijalne masne kiseline, koje tijelo ne proizvodi samostalno, već se moraju unositi hranom. Među svim namirnicama, laneno ulje je ono koje sadrži najveći postotak: oko 57% ukupne količine, ravnomjerno uravnotežujući prisutnost omega 3 i masnih kiselina omega 6 (1:4).
SOJINO ULJE bogato je i raznim važnim nutritivnim elementima, kao što su: višestruko nezasićene masne kiseline (kao kod lanenog ulja, posebno omega 3 i omega 6, u različitim koncentracijama), vitamin B6 i vitamin E. Sojino ulje je izvrstan izvor energije za sportske životinje, ali i za one oslabljene.
AMINOKISELINE
L-KARNITIN – važan je nutrijent za zdravlje životinja: ima temeljnu ulogu prijenosa esencijalnih masnih kiselina; bez L-karnitina se masne kiseline ne bi mogle transformirati u energiju, potrebnu za normalne svakodnevne aktivnosti i za pravilno funkcioniranje imunološkog sustava, posebice kod vrlo aktivnih životinja (uloga izvora energije („spremno za korištenje“). Također se koristi kao zaštitnik zglobova i kardiovaskularnih funkcija.
TAURIN – nalazi se kao slobodna aminokiselina u životinjskim tkivima: meso, perad, riba i školjke posebno su bogati. Kod većine sisavaca može se sintetizirati počevši od metionina i cisteina, ali može lako nedostajati u prehrani. Taj mogući nedostatak dovodi do niza promjena koje utječu na konjugaciju žučnih kiselina s posljedičnim smanjenjem apsorpcije vitamina i masti s mogućim gubitkom vida i srca (dilatirana kardiomiopatija) sa smanjenom kontraktilnošću mišića i posljedičnom srčanom insuficijencijom.
L-LEUCIN – jedna od esencijalnih razgranatih aminokiselina, pa se stoga mora unijeti ishranom jer ga tijelo ne može sintetizirati. Važan je za rast i izdržljivost mišića (biosintetizira bjelančevine korisne za fiziološku dobrobit mišića), potiče sintezu proteina, podržava metabolizam i primarni je izvor energije u stresu zbog napora (rad i sport) i posljedično zbog patologija.
L-VALIN – neizostavan je sastojak biosinteze proteina i, zajedno s leucinom, neophodan za ispravno energetsko djelovanje, obavljajući važne funkcije za “prehranu mišića”. Može se koristiti za proizvodnju energije iz hrane ili u slučaju da potreba za mobilizacijom rezervi endogenih proteina. Važan je i za mentalne funkcije, koordinaciju mišića i slične funkcije živaca.
KREATIN – kemijski je poznat kao neproteinski spoj dušika, odnosno spoj koji sadrži dušik, ali ne i protein. Uključen je u opskrbu mišića energijom; intervenira uzimajući ADP i, ponovno ga pretvarajući u ATP, može se ponovno koristiti za proizvodnju energije. Stoga, davanje kreatina povećava dostupnost iskoristive energije na mišićnoj razini.

Možda će vam se također svidjeti…

Top brendovi – najbolje za vaše ljubimce

WordPress Video Lightbox Plugin