Početna / Mačke / Dodaci prehrani / DOGOteka DOGOdol 45 tbl

DOGOteka DOGOdol 45 tbl

Dogodol® je komplementarna hrana za pse i mačke indicirana za neuroprotektivno djelovanje.
Tabela 1000 mg
Mačke ½ tablete na dan
Psi do 10 kg 1 tableta na dan
Psi od 10 do 20 kg 2 tablete na dan
Psi od 20 do 30 kg 3 tablete na dan
Psi od 30 do 40 kg 4 tablete na dan
Psi teži 40 kg 5 tableta na dan

4 na zalihi

369.19 kn (49.00 €)

Više o proizvodu

Palmitoiletanolamid (PEA) – S kemijskog stajališta, PEA je amid palmitinske kiseline s etanolaminom. To je endogena molekula koja je posebno prisutna u moždanim tkivima. Također je prisutan u mnogim namirnicama kao što su soja, rajčica, jaja, kikiriki, grašak itd. PEA se sintetizira na endogenoj razini nakon podražaja koji mogu potaknuti imunološki odgovor; nekoliko studija je pokazalo kako se endogene razine PEA mogu promijeniti nakon upalnih procesa. PEA je poznat po svojim antioksidativnim svojstvima; na staničnoj razini, to se može prevesti u neuroprotektivni učinak.
Nesaponifibilna frakcija avokada i soje – ulje avokada i sojino ulje, kao i sva ulja, sastoje se od prevladavajuće komponente koja se naziva “saponifibilna frakcija” koja se sastoji od triglicerida, diglicerida i monoglicerida, te komponente koja se naziva “nesaponificirajući spoj”.
Nesapunibilna frakcija ulja je kemijska komponenta koja ne reagira u dodiru s kaustičnom sodom i stoga ostaje u otopini. Bogato je raznim kemijskim sastojcima koji se razlikuju ovisno o vrsti ulja. U ulju avokada predstavlja oko 2-12% ulja i uglavnom se sastoji od fitosterola, terpenskih alkohola, avokatina, hlapljivih kiselina i vitamina topivih u mastima, uključujući vitamin E; u sojinom ulju predstavlja oko 2% ulja i sastoji se uglavnom od sojinog lecitina i fitosterola. Skupinu ove dvije frakcije čini sastojak ASU-Avovida®, koji je bio predmet brojnih studija koje su istaknule zdravstvene učinke na razini zglobova i mišića, posebice kondroprotektivno djelovanje, za koje se čini da je povezano s povećanom sintezom kolagena u zajedničkih kondrocita uglavnom zbog fitosterola (Beta-Sitosterol, Beta-Sitosterologlucoside, Stigmasterol, Capesterol), koji su među glavnim komponentama ASU-Avovid®.
Spirea ulmaria – je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice Rosaceae. Spontano raste u vlažnim planinskim i brdskim područjima, osobito uz vodotoke. Uglavnom se koriste cvjetni vrhovi ove biljke, koji se beru u lipnju-srpnju, kada počinje cvatnja. Početkom 19. stoljeća salicilna kiselina je prvi put izolirana iz Spirea ulmaria, preteče poznatog “aspirina”, proizvedenog sintetički i čije ime potječe od ove biljke.
Fitokemijske analize pokazale su da su vrste Filipendula posebno bogate polifenolima, uključujući flavonoidne glikozide i elagitanine. In vitro studije su pokazale da polifenoli Spirea Ulmaria imaju antioksidativna svojstva i mogu također inhibirati sintezu različitih medijatora imunološkog odgovora, kao npr. prostaglandin E2 (PGE2) i tromboksan B2 (TXB2).
Fitosteroli – su biljni steroli, kojih posebno ima u biljnim uljima, orašastim plodovima, mahunarkama, sjemenkama, žitaricama, svježem voću i povrću. Kemijski su slični kolesterolu, pa oponašajući njegovu strukturu zbog steričkih barijera, mogu smanjiti njegovu apsorpciju u crijevima kontroliranjem razine u plazmi. Tijekom proteklih 15 godina, nekoliko studija je istaknulo daljnja jednako važna svojstva fitosterola, uključujući određenu imunološku aktivnost. Čini se da je njihova aktivnost na imunološkoj razini prvenstveno na razini specifičnih limfocita ili pomoćnih T limfocita (TH1 i TH2), što pomaže u održavanju normalnog funkcioniranja i stoga podržava specifičan imunitet.
Boswellia serrata Roxb. bivši Colebr. – Ekstrakt olibanuma: Boswellia serrata je umjereno do veliko razgranato stablo iz obitelji Burseraceae. Raste u sušnim planinskim područjima Indije, Sjeverne Afrike i Bliskog istoka. Lijek ili dio biljke koji se koristi je smolasta mast, koja se dobiva zarezivanjem na deblu stabla, a zatim se pohranjuje u bambusovu košaru posebno napravljenu za uklanjanje ulja i učvršćivanje smole. Uljno-gumaste smole Boswellia sadrže oko 30-60% smole, 5-10% eteričnih ulja, a ostatak čine polisaharidi. Smolasti dio Boswellia serrata sastoji se uglavnom od mono, di i triterpena i pentacikličkih triterpenskih kiselina kao što su β-bosvelična kiselina, acetil-β-bosvelična kiselina, 11-keto-β-bosvelična kiselina i acetil-11-keto-β-bosvelična kiselina kiselina.kiselina. Studije in vitro i životinjskih modela pokazale su da bosvelinske kiseline inhibiraju sintezu određenih medijatora imunološkog odgovora, kao što su enzim 5-lipoksigenaza i leukotrieni, koji potiču oštećenje slobodnih radikala.
Olea europaea L. – Ekstrakt masline: Maslina (Olea europea L.) je voće koja se uzgaja u mnogim dijelovima svijeta, ali mediteranska regija je glavno područje proizvodnje. Glavni proizvod dobiven od maslina je ulje dobiveno od plodova, mesnatih elipsoidnih ili jajolikih plodova nastalih od mesa koje sadrži ulje i drvenastu i hrapavu košticu. Zbog velikog broja fenolnih komponenti, maslinovo ulje je široko istraženo zbog svoje antioksidativne moći. Najveća količina ovih tvari nalazi se u listovima masline.
Fenolni spojevi su produkti sekundarnog metabolizma biljaka. U slučaju maslina, one su posljedica reaktivnosti na napad patogena i odgovora na oštećenja kukaca. U maslini je identificirano pet skupina fenolnih spojeva : oleuropeozidi (oleuropein i verbaskozid); flavoni (luteolin-7-glukozid, apigenin-7-glukozid, diosmetin-7-glukozid, luteolin i diosmetin); flavonoli (rutin); flavan-3-ulja (katehin) i fenolni derivati (tirozol, hidroksitirosol, vanilin, vanilija kiselina i kafeinska kiselina). Fenolni spojevi poznati su po svojim antioksidativnim svojstvima ili svojstvima uklanjanja slobodnih radikala. Slobodni radikali su proizvodi nastali fiziološkim kemijskim reakcijama koje koriste kisik i vrlo su reaktivne kemijske vrste. Kada dođe do prekomjerne proizvodnje ovih tvari, može doći do oksidativnog oštećenja na staničnoj razini. Ovo oštećenje stanica povezano je s povećanim rizikom od razvoja kroničnih bolesti, pa se smatra da je unos tvari s antioksidativnim djelovanjem koristan u smanjenju oksidativnog oštećenja.
Vitamin C – je vitamin topiv u vodi i bitan je sastojak, budući da ga razni sisavci ne sintetiziraju sami. Najviše ga ima u namirnicama biljnog podrijetla, kao što su neko svježe kiselo voće (agrumi, ananas, jagode, trešnje i dr.), svježe povrće (salata, radič, špinat i dr.), svježe povrće (brokula, kupus, rajčica, paprika itd.) …) i gomolji (krumpir). Snažan je antioksidans i kofaktor za obitelj biosintetskih i genetski regulatornih enzima. Vitamin C doprinosi imunološkoj obrani podržavajući različite stanične funkcije urođenog i adaptivnog imunološkog sustava. Ima važnu ulogu kao epitelna barijera protiv patogena i potiče aktivnost čišćenja kože od kisikovih radikala, potencijalno štiteći od oksidativnog stresa iz okoliša. Vitamin C se nakuplja u fagocitnim stanicama, kao što su neutrofili, i može povećati kemotaksiju, fagocitozu i stvaranje reaktivnih kisikovih vrsta, te u konačnici ubiti mikrobe. Također ometa mehanizam stanične apoptoze i uklanjanje osiromašenih neutrofila s mjesta infekcije makrofaga, čime se smanjuje nekroza i potencijalno oštećenje tkiva. Uloga vitamina C na razini specifičnih ili takozvanih adaptivnih imunoloških stanica je manje jasna, ali neke studije su pokazale da vitamin C poboljšava diferencijaciju i proliferaciju B i T stanica (specifičnih imunoloških stanica), vjerojatno zbog svog gena. regulacijski učinak. Nedostatak vitamina C može dovesti do smanjenja imuniteta. Dodavanje vitamina C stoga može biti posebno indicirano kao podrška imunološkoj funkciji.

Možda će vam se također svidjeti…

Top brendovi – najbolje za vaše ljubimce

WordPress Video Lightbox Plugin