Početna / Mačke / Dodaci prehrani / DOGOteka LactoAdapt 15 tbl

DOGOteka LactoAdapt 15 tbl

Dijetalna komplementarna hrana za pse i mačke (PARNUT) indicirana za smanjenje akutnih poremećaja crijevne apsorpcije, tijekom akutnog proljeva i kasnijih razdoblja rekonvalescencije.
Daljnje indikacije i svojstva LactoAdapt®
Pomaže ravnoteži crijevne flore koja može biti ugrožena:
x korištenjem antibiotika,
x promjenom prehrane,
x Poremećajima u prehrani

Doziranje:
Tablete od 1 g
psi i mačke od 0 – 10 kg 1 tableta na dan
psi od 10 – 30 kg – 2 tablete na dan
psi na 30 kg – 3 tablete na dan

6 na zalihi

20.65  (155.59 kn)

Više o proizvodu

VOĆNI OLIGOSAHARIDI – Fruktooligosaharidi (FOS) (10%) – posebne su vrste oligosaharida (sastoje se od lanaca s malim brojem monosaharidnih jedinica). To su tvari koje mogu potaknuti selektivni rast i metabolizam bakterijske flore te potaknuti njezinu ravnotežu (prebiotičko djelovanje). Koriste se za poticanje crijevne aktivnosti; uravnotežiti crijevnu floru koja može biti ugrožena antibiotskim terapijama i pospješiti probavu. Neke studije su naglasile sposobnost FOS-a da također utječe na sastav crijevne mikrobiote i također ima povoljan učinak na imunološki odgovor.
PROBIOTICI – živi i vitalni mikroorganizmi koji mogu biti od koristi za zdravlje domaćina ako se unose u odgovarajućim količinama; doprinose uspostavljanju i promjeni crijevne mikroflore. Mogu inhibirati rast patogenih organizama, utjecati na imunološki sustav sluznice stimulirajući imunološki odgovor. Drugi važan aspekt je da mogu utjecati na crijevnu epitelnu barijeru, promicati njezino očuvanje i popravljati oštećenja, promicanjem stvaranja sluzi.
Enterococcus faecium DSM 10663 / NCIMB 10415 (2,1x1012CFU / kg) – Bakterije iz obitelji Enterococcus faecium obično naseljavaju gastrointestinalni trakt. Imaju zaobljen ili ovalni izgled i raspoređeni su u parove ili u lancima. Probiotička integracija ovih enzima pozitivno mijenja crijevnu bakterijsku floru s posljedičnim mogućim blagotvornim učincima i na imunološki sustav pasa i mačaka. Dopuna prehrane probiotičkim kulturama također može poboljšati kvalitetu izmeta mladunaca. Studija je naglasila sposobnost bakterijskog soja da ima učinak “čišćenja” slobodnih radikala.
* čistač Tvar koja može pretvoriti slobodne radikale kisika u neradikalne spojeve, bez reaktivnosti i stoga bez toksičnosti.
VITAMINI – Vitamini su bioregulatori od velike važnosti, jer dominiraju u provedbi svih fizioloških procesa. Razvrstavaju se na topive u mastima i topive u vodi. Svi vitamini su odgovorni za određene zadatke i njihov nedostatak može dovesti do disfunkcije.
VITAMINI B (B1 B2 B6) – B vitamini sudjeluju u najvažnijim fazama metabolizma kao koenzimi: stoga su nezamjenjive tvari. Kombinacija nekoliko vitamina B pomaže održavanju probavnog sustava u formi, kao što su:
Vitamin B1 – tiamin (3000 mg/kg), stimulira probavne funkcije, jer sudjeluje u proizvodnji želučanih sokova i održavanju tonusa crijevnih mišića; osim toga regulira rad srca i mišića, tjelesnu temperaturu.
Vitamin B2 – riboflavin (1500 mg/kg), regulira procese staničnog disanja, potiče rast i neophodan je za funkciju vida. U probavnom traktu važan je za održavanje zdravlja gastrointestinalne sluznice i posreduje u metabolizmu životinja.
Vitamin B6 – piridoksin (1000 mg/kg), neophodan za pravilno funkcioniranje imunološkog i živčanog sustava. Pomaže u održavanju zdravlja kože i reproduktivnog sustava. Općenito, piridoksin proizvodi crijevna mikrobiota, ali to se ne događa uvijek u dovoljnim količinama da bi se zadovoljile potrebe; u takvim slučajevima integracija stoga može biti korisna.
NIACIN (20000 mg/kg)
POVRŠINA SJEMENKA PSYLIUS (15%) – Psyllium (Plantago psyllium) je biljka iz porodice Plantaginaceae. Poznata je po svom umirujućem i omekšavajućem djelovanju na probavni sustav, posebice na crijevnoj razini. Zbog prisutnosti sluzi na površini sjemena u dodiru s vodom ono bubri i povećava volumen te stvara gel koji može povećati količinu mulja i omekšati njegov sadržaj. Psyllium je stoga koristan u slučaju odgođenog crijevnog tranzita, ali je također koristan u slučaju proljeva; u ovom slučaju zapravo djeluje tako što apsorbira višak tekućine koji je već prisutan u crijevima, čime se povećava konzistencija fekalnog bolusa. Konačno, psyllium sadrži vlakna koja djeluju kao prebiotik za dobrobit crijevne mikroflore.
Rogačevo brašno (9%) – bob rogača, plod zimzelenog stabla rogača (Ceratonia siliqua), bogat je vlaknima, ima adstringentna, antacidna i želučana antisekretorna svojstva. Brašno dobiveno mljevenjem skakavaca korisno je zbog svoje sposobnosti upijanja vode u crijevima, zahvaljujući sadržaju pektina, celuloze i lignina. Stoga njegovo djelovanje pojačava djelovanje proizvoda kod akutnog proljeva.

Možda će vam se također svidjeti…

Top brendovi – najbolje za vaše ljubimce

WordPress Video Lightbox Plugin