Početna / Mačke / Dodaci prehrani / DOGOteka DiaGiar 60 tbl

DOGOteka DiaGiar 60 tbl

Nova komplementarni dodatak prehrani za pse i mačke, dizajniran za uspostavu normalnog stanja crijeva. Njegova formulacija, bogata eteričnim uljima povezanim s prirodnim ekstraktima, doprinosi održavanju fiziološkog zdravlja crijeva zahvaljujući svojim antiseptičkim i antioksidativnim funkcijama.

Pogodan za:
normalno stanje crijeva psa
indicirano kod zaraza Giardia canis
Doziranje:
tablete od 900 mg
Mačka 1/4 tablete
Psi od 5 do 10 kg 1/2 tablete
Psi od 10 do 20 kg 1 tableta
Psi od 20 do 30 kg 2 tablete
Psi od 30 do 40 kg 2 1/2 tablete
Psi preko 40 kg 3 tablete

3 na zalihi

61.00  (459.60 kn)

Više o proizvodu

ETERIČNA ULJA – nazivaju se i eterična ulja, organske su tvari jakog mirisa dobivene ekstrakcijom (obično destilacijom) iz bilja i ljekovitog bilja, tzv. “aromatične”. Jednom izvađene, pojavljuju se kao uljane, tekuće, hlapljive i mirisne tvari poput biljke iz koje potječu. Količina sadržana u povrću ovisi o vrsti, klimi i vrsti tla. Farmakološki gledano, eterična ulja imaju isključivo baktericidnu funkciju: imaju sposobnost ubijanja klica
ETERIČNO ULJE CIMETA – Eterično ulje cimeta dobiva se iz Cinnamomum zeylanicum, biljke iz obitelji Lauraceae; ekstrahira se iz listova destilacijom s vodenom parom, čime se dobiva tamnožuta tekućina začinskog i slatkog mirisa. Glavne komponente su: trans-cinamaldehid, cinamil aldehid, benzaldehid, feniletanol, borneol, eugenol, kumarin i cimetna kiselina. Ovisno o sirovini (lišće ili kora) iz koje je dobiveno eterično ulje, odnos dviju glavnih komponenti – eugenola i cinamaldehida – bitno se razlikuje. U ovom slučaju, ulje dobiveno iz listova bogato je eugenolom (10-95%), a siromašno cinamil aldehidom (1-5%). U raznim studijama pokazalo se da eterično ulje cimeta posjeduje antimikrobna svojstva protiv bakterija, kvasaca i plijesni.
ETERIČNO ULJE ČAJEVCA – Eterično ulje čajevca, poznato kao ulje čajevca, blijedožute boje, dobiva se iz listova Melaleuca alternifolia, biljke iz obitelji Mirtaceae. To je spoj dobro poznat po svojoj medicinskoj i kozmetičkoj upotrebi zbog svojih antiseptičkih, antifungalnih i antivirusnih svojstava. ETERIČNO ULJE ČEŠNJAKA – Češnjak (Allium sativum L.), vrsta iz obitelji Alliaceae. Antimikrobna karakteristika ulja potječe od različitih derivata dialil sulfida koji se nalaze u njemu; ti derivati nastaju kao produkti transformacije alicina pod utjecajem topline, tijekom destilacije.
ETERIČNO ULJE LAVANDE – eterično ulje dobiveno destilacijom iz cvjetnih vrhova Lavandula angustifolia, biljke iz obitelji Labiate. Linalol i linalil acetat su najprisutniji spojevi i njima se pripisuje većina tipičnih svojstava eteričnog ulja. Djeluje antibakterijski, antifungalno, karminativno (opuštanje glatkih mišića probavnog sustava), protuupalno8, sedativ i čini se da je lokalno učinkovit kod opeklina i uboda insekata.
ETERIČNO ULJE MENTE – dobiveno destilacijom s vodenom parom iz biljke Mentha piperita, biljke iz obitelji Lamiaceae. Obavlja razna blagotvorna djelovanja, uključujući: želučano, karminativno, cholagogu i antispazmodičko djelovanje; koristan, naime, kod meteorizma, nadutosti, probavne smetnje, kolitisa, proljeva, grčeva, dispepsije i općenito kod onih poremećaja vezanih za probavni sustav.Ima osobito učinkovita baktericidna svojstva, posebice u neutraliziranju raznih bakterijskih sojeva, smatra se izvrsnim lijekom kod crijevnih glista, jer u kratkom vremenu pogoduje prirodnom izbacivanju parazita.
VITAMINI – Vitamini su od velike važnosti bioregulatori jer zajedno s hormonima upravljaju svim fiziološkim procesima izravno i neizravno putem enzimskih mehanizama. Prema topivosti dijele se na topive u mastima (pohranjene u jetri, predstavljaju rezervu za tijelo), koje se otapaju u mastima i u apolarnim otapalima, te na topive u vodi (ne nakupljaju se u tijelu, stoga se bitno ih svakodnevno unositi kroz prehranu) koji se otapaju u vodi i u polarnim otapalima. Svi vitamini su odgovorni za određene zadatke i njihov nedostatak može uzrokovati kvar i/ili disfunkciju u tijelu.
VITAMIN E – vitamin topiv u mastima (α-tokoferol), vrlo čest u biljnom svijetu; dok se u životinjskim tkivima vitamin E nalazi u malim dozama. Najrašireniji je i najčešći među vitaminima te ima antioksidativna svojstva, bori se protiv slobodnih radikala i potiče obnovu stanica. Zapravo, smatra se fiziološkim antioksidansom “par excellence” koji štiti vitamin A i zasićene i nezasićene masne kiseline od fenomena samooksidacije. Ovaj vitamin također sudjeluje u sintezi i metaboličkim procesima; ima površinski aktivna svojstva i neophodan je za nastanak mnogih enzima i koenzima, za sintezu askorbinske kiseline i nukleinskih kiselina. Također je u stanju povećati tjelesnu toleranciju na otrovne tvari.
EKSTRAKTI POVRĆA – Danas se začinsko i ljekovito bilje koristi za očuvanje dobrobiti ljudi i životinja; mogu se koristiti onakve kakve jesu u kuhinji, poput začina; u pripremi biljnih čajeva, ili radio sa specifičnim postupcima za proizvodnju dodataka prehrani, veterinari, kozmetika i drugi proizvodi. Za svaku službenu biljku dio koji se koristi (listovi, cvjetovi, sjemenke, kora, korijenje itd.) naziva se “droga”. Lijek sadrži fitokompleks, odnosno skup aktivnih sastojaka koji karakteriziraju svojstva biljke, a koja se ne mogu reproducirati kemijskom sintezom. Sinergijski rad aktivnih principa fitokompleksa jamči biljci niz suvremenih djelovanja, koje pojedinačna komponenta ne posjeduje.
PAPAR – Od posebne prerade plodova (zrna se beru neposredno prije zrelosti, ostave se da fermentiraju i osuše, dok ne poprime karakterističan smežuran i crn izgled) od Piper nigrum, biljke obitelji Piperaceae porijeklom iz Indije, dobiva se crni papar, široko korišten i poznat začin. Kemijski aktivna i najvažnija tvar začina je piperin, alkaloid koji papriku čini izvrsnim stimulansom, tonikom i želučanom tvari, potičući lučenje želučanog soka, olakšava probavni proces olakšavajući apsorpciju hranjivih tvari
SJEMENKE BUNDEVE – sjemenke bundeve, prikupljene od nekih biljaka iz obitelji Curcubitaceae, važne su zbog svojih vermifugalnih svojstava. Sastoje se od masti (oko 40-50%) koje sadrže esencijalne masne kiseline kao što je alfa linolna kiselina (omega-6); od ugljikohidrata (24%) i od proteina (30-37%), uz prisutnost svih 9 esencijalnih aminokiselina. Sadržaj vitamina E također je vrlo visok, ali prije svega cucurbitina, dragocjene aminokiseline s ljekovitim, protuupalnim i posebno vermifugirajućim svojstvima.
MASTIC OF CHIOS – To je oleosmola dobivena iz prirodnog eksudata biljke Lentisco, Pistacia Lentiscus, koja pripada obitelji Anacardiacee. Rezanjem kore moguće je tijekom balzamičnog razdoblja (proljeća) sakupiti sekret koji se zgrušava u čvorove ili suze, proziran i žut, karakterističnog balzamičnog mirisa i gorkog i kiselkastog okusa. Ima protuupalna, antibakterijska i antioksidativna svojstva. Djeluje protuupalno: mastična smola se koristi za smirivanje upale želučanog trakta i za zaštitu želučanih stanica. Koristan antiseptik: ima dezinfekcijsko i antibakterijsko djelovanje, koristan kod poremećaja, osobito usne šupljine. Konačno, antioksidans, zahvaljujući prisutnosti monoterpena koji djeluju kao hvatači slobodnih radikala.
PČELINJI PROIZVODI – razni proizvodi košnice, koji nastaju radom pčela, obično uključuju: med, propolis, pelud, matičnu mliječ i voskove. Fenolni spojevi, u svojim različitim oblicima, glavne su komponente odgovorne za funkcionalna svojstva povezana s mnogim namirnicama, kao što su antioksidativni, antibakterijski, antivirusni, protuupalni i kardioprotektivni učinci.

Možda će vam se također svidjeti…

Top brendovi – najbolje za vaše ljubimce

WordPress Video Lightbox Plugin