Početna / Mačke / Dodaci prehrani / DOGOteka DOGOjunior 60 tbl

DOGOteka DOGOjunior 60 tbl

Dopunska hrana u tabletama za podršku normalnog razvoja pasa i mačaka u dobi razvoja.
Doziranje:
Tablete od 1 g (od 2 mjeseca do konačnog razvoja).
psi i mačke do 10 kg 1 tableta
psi 11 – 20 kg 2 tablete
psi preko 20 kg 3 tablete

8 na zalihi

42.50  (320.22 kn)

Više o proizvodu

GLUKOZAMIN SULFAT – s kemijskog gledišta, glukozamin je amino monosaharid ili monosaharid, koji je karakteriziran zamjenom hidroksi funkcionalne skupine s amino funkcionalnom grupom. Glukozamin je jedan od glavnih prekursora glikoproteina, posebno proteoglikana, makromolekula sastavljenih od središnje proteinske strukture (jezgre) na koju su kovalentno povezane disaharidne ili glikozaminoglikanske (GAG) strukture, tj. dugi, nerazgranati lanci koji se izmjenjuju u dijaharidima s aminosaharidima. Svi GAG-ovi sadrže derivate glukozamina.
Proteoglikani su glavne komponente ekstracelularnog matriksa vezivnog tkiva kostiju i hrskavice i povezani su nekovalentnim vezama s dugim lancima hijaluronske kiseline, kemijski također glikozaminoglikana (GAG). Unutar ovih ogromnih agregata proteoglikana i hijaluronske kiseline, matriks također sadrži proteine ​​poput kolagena, elastina i fibronektina, čineći samu matricu otpornijom.
Glukozamin stoga igra vrlo važnu ulogu u strukturi ovih tkiva, pa njegova uporaba kod pasa u razvoju može biti korisna za normalan razvoj kostiju i zglobova.
HONDROTIN SULFAT – Hondroitin sulfat je glikozaminoglikan (GAG), koji je stoga vrlo važna komponenta izvanstanične matrikse vezivnog tkiva kostiju i hrskavice u obliku proteoglikana.
Primjena glukozamina i kondroitin sulfata štencima stoga može biti korisna za jačanje i hondroprotekciju struktura kostiju i hrskavice.
EQUISETUM ARVENSE – ova biljka, poznata i kao “preslica”, posebno je bogata silicijevim dioksidom, kako u stabljici tako i u listovima.
Dobre razine silicijevog dioksida nalaze se u cjelovitim žitaricama, morskim plodovima (rakovi), velikom broju povrća (luk, ljutika, jagode, grašak, voda za piće i neke mineralne vode).
U posljednjem desetljeću neke su studije identificirale silicij kao element u tragovima koji igra važnu ulogu u vezivnom tkivu, posebice u kostima i hrskavici. Neke abnormalnosti kostiju i hrskavice povezane su sa smanjenjem komponenti matriksa, naglašavajući da je potreba za silicijem u stvaranju kolagena i GAG-a važan zahtjev. Glavni učinak silicija u kosti i hrskavici je na organski matriks (predstavljen kolagenskim vlaknima) uronjen u amorfnu tvar proteoglikana i GAG-a. Čini se da nedostatak silicija ima jači učinak na organski matriks kosti nego na proces mineralizacije. Daljnju potporu metaboličkoj ulozi silicija u vezivnom tkivu daje otkriće da je silicij glavni ion osteogenih stanica i da je prisutan u posebno visokim koncentracijama u metabolički aktivnom stanju stanice; osim toga, silicij u mitohondrijima ovih stanica doseže relativno visoke razine.
Deficitarna stanja ovog elementa u životinjskim modelima pokazala su manjak formiranja zglobova, nedovoljan endohondralni rast, defekte zglobne hrskavice. Equisetum zbog svog sadržaja silicijeve kiseline može biti koristan, pa je koristan za podršku funkcionalnosti kostiju i hrskavice.
LAMINARIA DIGITATA – laminaria digitata izvor je algi raznih nutrijenata kao što su natrij, kalcij, magnezij, željezo, mangan, cink, jod, a nudi sve blagodati ovih tvari u prirodnom i nesintetičkom obliku. Kalcij sadržan u algama izvrsna je hrana za štence.
SPIRULINA MAXIMA – također je alga – Alge općenito, posebno njihove stijenke, bogate su polisaharidima, proteinima i lipidima. Spirulina je poznata po svojim pročišćavajućim svojstvima zbog polisaharidne komponente i po svojim antioksidativnim svojstvima zbog prisutnosti fenolnih kiselina, alfa-tokoferola i beta-karotena.
PERNA CANALICULUS – Općepoznata kao zelena dagnja, je novozelandska zelena školjka. Neka nedavna istraživanja pokazala su da ova hrana može biti posebno korisna za zdravlje zglobova. Ovo svojstvo pripisuje se brojnim hranjivim tvarima, a to je uglavnom zbog prisutnosti eikozatetraenske kiseline (ETA), polinezasićene masne kiseline iz serije omega 3. Perna canaliculus ima mineralni sadržaj, sadrži visok postotak proteina, ugljikohidrata, glikozaminoglikana (glukozamin), lipida i, kao što je već spomenuto, minerala.
VITAMIN C – antioksidativnim djelovanjem doprinosi stvaranju prirodnog kolagena.
VITAMIN E – antioksidansi
SELEN – mineral koji podržava normalno funkcioniranje imunološkog sustava i koristan je za zaštitu stanica od oksidativnog stresa.
RIBLJE ULJE – Poboljšana formula s dodatkom ribljeg ulja. Sadrži riblje ulje, dobro poznati izvor nezasićenih masnih kiselina iz serije omega 3. Višestruko nezasićene masne kiseline su molekule sastavljene od ugljikovog lanca s terminalnom karboksilnom skupinom i terminalnom metilnom skupinom. Ugljični lanac ima i jednostavne i dvostruke veze, tj. nezasićene dijelove.
Omega 3 masne kiseline i omega 6 definirane su kao esencijalne masne kiseline jer ih tijelo ne može sintetizirati pa se moraju unositi s prehranom. Višestruko nezasićene masne kiseline, posebice EPA i DHA, imaju poznata zdravstvena svojstva, osobito povoljne učinke na rad srca, krvni tlak i razinu kolesterola u krvi.

Možda će vam se također svidjeti…

Top brendovi – najbolje za vaše ljubimce

WordPress Video Lightbox Plugin