Početna / Mačke / Dodaci prehrani / DOGOteka FertiAdapt 60 tbl

Akcija!

DOGOteka FertiAdapt 60 tbl

DOGOteka FertiAdapt 60 tbl je dodatak prehrani za pse i mačke u reproduktivnoj dobi. Formuliran je i preporuča se kod mužjaka parnjaka, te kuja i mačaka, tokom parenja.

3 na zalihi

49.60  (373.71 kn)

Više o proizvodu

DOGOteka FertiAdapt 60 tbl
Pod definicijom Parnut (ili PARNUTS “Hrana za posebne nutritivne svrhe”) podrazumijevaju se one “funkcionalne namirnice” koje uključuju široku i heterogenu skupinu prehrambenih proizvoda, karakteriziranih činjenicom da imaju specifična korisna svojstva. U stvari, one su u stanju dati specifične zdravstvene učinke prehrani, izvan jednostavne nutritivne vrijednosti. Da bi to omogućile, funkcionalna hrana obogaćena je određenim korisnim tvarima (kao što su vitamini, minerali, bio aktivni peptidi, biljni ekstrakti, itd.) korisnim za postići namjeravanu svrhu. U ovom slučaju, proizvod je posebno dizajniran i formuliran za podršku životinji u životnoj fazi u kojoj su potrebni specifični prehrambeni inputi: reprodukcija.
Doziranje: Tablete od 1,5 g
psi i mačke od 0 – 5 kg 1/4 tablete dnevno
psi i mačke od 5 – 15 kg 1/2 tablete dnevno
psi od 15 – 35 kg 3/4 tablete dnevno
psi preko 35 kg 1 tableta dnevno

AMINOKISELINE
Poznate aminokiseline su brojne, ali one koje postaju dio proteinskog sastava su u osnovi 20. Složene proteinske molekule prisutne u tkivima i cirkulirajućim tekućinama, u biljkama i životinjama, formiraju se od vrlo velikog broja jedne ili različitih aminokiselina. kiseline i stoga otprilike 20 aminokiselina koje postoje u prirodi, međusobno se kombinirajući mogu dovesti do vrlo velikog broja proteina, od kojih svaka ima svoje karakteristike. Od 20 aminokiselina koje mogu sačinjavati najrazličitije bjelančevine, oko 13 (neesencijalne ili biosinetizirajuće aminokiseline) može sintetizirati životinjski organizam; ostalih 10-12 (esencijalni ili abiosintetski) moraju im se dati jer ih tijelo ne može izravno sintetizirati.
L-KARNITIN važna komponenta za zdravlje životinja; ima temeljnu ulogu transporta esencijalnih masnih kiselina iz staničnog citosola u mitohondrije, u svrhu njihove razgradnje (beta-oksidacije) i posljedično proizvodnje energije u obliku ATP molekula. Ova energija je neophodna za obavljanje normalnih svakodnevnih aktivnosti. L-karnitin stoga također može igrati važnu ulogu u pokretljivosti spermatozoida u odnosu na njegovu ulogu u energetskom metabolizmu masnih kiselina, također ima zaštitnu funkciju zglobova i intervenira u normalnim srčanim funkcijama. Konkretno, L-karnitin može djelovati na potporu muškoj reprodukciji s blagotvornim učincima na spermatozoide u smislu broja, koncentracije, mobilnosti i integriteta. Spermatozoidima je za obavljanje svojih funkcija potrebno puno energije, koju dijelom opskrbljuju dugolančane masne kiseline. Stoga, niska dostupnost L-karnitina može biti ograničavajući čimbenik u sposobnosti spermatozoida da stvaraju energiju.
L-ARGININ aminokiselina prekursor dušikovog oksida (NO), koju proizvode sva tkiva u tijelu i obavlja temeljne funkcije kardiovaskularnog sustava, imunološkog i živčanog sustava. Konkretno, arginin*1 je izvor dušikovog oksida korisnog za proces kapacitacije (sposobnost oplodnje) i za akrosomsku reakciju (promjene glave spermija koje mu omogućuju da uđe u jajašce kako bi ga oplodio) spermatozoida. Suplementacija na bazi L-arginina stoga može biti korisna za podršku reprodukciji. Arginin pomaže u održavanju izvrsne pokretljivosti spermija za što je potrebna prisutnost putrescina, spermicidina i spermina, tri poliamida u čijoj proizvodnji arginin igra bitnu ulogu.
TAURIN se nalazi kao slobodna tvar u životinjskim tkivima. Posebno su bogati meso, perad, riba i rakovi; dok ga u biljnom svijetu potpuno nema. Kod većine sisavaca može se sintetizirati iz metionina i cisteina, ali ne i kod mačaka; štoviše, budući da ima mnogo veće potrebe od ostalih životinja, vrlo je osjetljiv na nedostatak u prehrani. Za to, osobito mačke, moraju se hraniti dijetama bogatim taurinom.

Možda će vam se također svidjeti…

Top brendovi – najbolje za vaše ljubimce

WordPress Video Lightbox Plugin