Uvijeti korištenja i načini plaćanja

Stranice www.sape.hr u vlasništvu su tvrtke M.A.I.R. d.o.o.  (u daljnjem tekstu Tvrtke) sa sjedištem u Zagrebu. Tvrtka je odgovorna za provođenje financijskih transakcija, upravljanje sadržajem i pružanje informacijskih usluga putem interneta. Sav sadržaj na stranicama u vlasništvu je Tvrtke ili njenih partnera i zaštićeni su hrvatskim i međunarodnim propisima o zaštiti autorskih prava. Njihova neovlaštena uporaba predstavlja povredu propisa o zaštiti istih.

Internet stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi Tvrtka i služe kao web katalog Tvrtke.

Korisnik je suglasan i slaže se da je korištenje internetskih stranica www.sape.hr isključivo na vlastitu odgovornost. Unatoč pažljivom nadzoru Tvrtka ne preuzima odgovornost za sadržaj vanjskih poveznica. Za sadržaj povezanih stranica odgovorni su njihovi vlasnici. Tvrtka ne može ni na koji način jamčiti da korištenje internetskih stranica neće biti prekinuto ili bez grešaka. Korisnik se slaže i potvrđuje da Tvrtka nije odgovorna za neprikladno ili protuzakonito ponašanje drugih korisnika ili trećih strana te da je rizik od eventualnih šteta nastalih kao rezultat navedenog u potpunosti na Korisniku.

Ova izjava o odgovornosti odnosi se na sve štete uzrokovane bilo kakvom greškom, brisanjem, prekidom, računalnim virusom, kvarom, kašnjenjem u radu ili prijenosu, prekidom u komunikacijskoj liniji, krađom, raskidom ugovora, uništenjem ili neovlaštenim pristupom, promjenama ili zlouporabom zapisa, neprikladnim ponašanjem, nemarom, ili bilo kakvom drugom radnjom. Tvrtka ili druga fizička ili pravna osoba uključena u stvaranje, proizvodnju i distribuciju intenetskih stranica nisu odgovorni ni za kakvu štetu nastalu kao posljedicu korištenja ili nemogućnosti korištenja istih. Korisnik je suglasan da se uvjeti ovog poglavlja odnose na cjelokupan sadržaj www.sape.hr

 

KUPAC

U smislu ovih Općih uvjeta kupac je svaka pravna i fizička osoba koji je ujedno i posjetitelj web-kataloga i koji odabere barem jedan proizvod, ubaci ga u košaricu, i pošalje narudžbu prodavatelju. Putem web-kataloga kupcu je omogućena narudžba svih proizvoda koji se nalaze na stranicama Prodavatelja www.sape.hr Kupac može biti i svaka fizička poslovno sposobna osoba starija od 18 godina. Sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Prihvaćanjem Općih uvjeta kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni.

 

POTROŠAČ

Potrošač je u smislu Zakona o zaštiti potrošača svaka fizička osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu u svrhe koje nisu namijenjene njegovoj poslovnoj djelatnosti niti obavljanju djelatnosti slobodnog zanimanja.

 

PRODAVATELJ

Prodavatelj je tvrtka M.A.I.R. d.o.o.

Direktor: Marijan Sokačić

Tvrtka je registrirana i upisana kod trgovačkog suda u Zagrebu (Tt-13/8573-4) MBS 080842988

Matični broj: 4014502

OIB:  77004483342

Sjedište: Bolnička cesta 96, Zagreb

TEL: 098 4 333 29

E-MAIL: ducan.sape@gmail.com

IBAN: HR3723600001102341654

 

CIJENE

Cijene proizvoda dostupnih u web-katalogu www.sape.hr, kao i cijene popusta i dostave izražene su u kunama (kn) s uračunatim PDV-om. Važeće su one cijene i ostali uvjeti koje su na snazi na dan zaprimanja narudžbe. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude su podložne izmjenama i mogu se promijeniti bez prethodne najave! Prodavatelj zadržava pravo informiranja o promjeni ili ispravnosti cijene kao i pružanja prilike kupcu da potvrdi ili otkaže svoju narudžbu.

 

NAČINI PLAĆANJA

Dostavu GLS-om moguće je platiti samo gotovinski, prilikom preuzimanja robe.

Plaćanje karticama pri dostavi, kako unutar grada Zagreba, tako i van grada Zagreba nije moguće.

 

IZJAVA O ZAŠTITI PODATAKA

M.A.I.R. d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju.

 

IZJAVA O SIGURNOSTI ONLINE PLAĆANJA

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

American ExpressMastercard secureVerified by Visa

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

 

DOSTAVA

Za sve narudžbe u Republici Hrvatskoj roba se šalje iz naše trgovine Pet shop Šape, Gospodska 26, 10090 Zagreb i robu preuzima dostavna kuća GLS.

Dostava robe van granica Republike Hrvatske nije moguća.

Roba se u najvećem broju slučaja šalje na isporuku isti ili slijedeći dan od zaprimanja narudžbe.

Rok za dostavu robe na adresu kupca je 1 – 3 radna dana od primitka narudžbe, s izuzetkom dostave na otoke koja je vezana za raspored voženje trajekata i vremenskih uvjeta.

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

 

POVRAT I REKLAMACIJE

PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14.) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi u našim poslovnim prostorijama pri čemu ćemo Vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora. Prigovor također možete poslati putem pošte ili elektroničke pošte,

na adresu: M.A.I.R. d.o.o. Bolnička cesta 96, 10090 Zagreb

na e-maila dresu: ducan.sape@gmail.com

Trgovac se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora. Trgovac, M.A.I.R. d.o.o. odgovaran je za materijalne nedostatke proizvoda koje prodaje, a sukladno odredbama Zakonu o obveznim odnosima.

 

PRAVA NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA SKLOPLJENOG NA DALJINU

Raskid ugovora

Potrošač ima pravo jednostrano raskinuti u roku od 7 dana bez navođenja razloga. Da bi potrošač mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, mora nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, te adresu elektroničke pošte.

Rok za jednostrani raskid iznosi 7 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom. U slučaju raskida ugovora, svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora i u stanju u kojem je preuzela.

 

POVRAT NOVCA

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, isključujući troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena.

 

POVRAT ROBE

Kupac robu mora vratiti na adresu Pet shop Šape, Gospodska 26, 10090 Zagreb,  bez nepotrebnog odgađanja, a najkasnije u roku od 7 dana od dana kada je upućena odluka o jednostranom raskidu ugovora, u originalnoj ambalaži, te potpuno ispravan i neoštećen.

Troškove povrata robe snosi sam kupac, kao i trošak svakog umanjenja vrijednosti robe prema članku 77. ZZP (otpakirana roba, izgubljena dokumentacija i dijelovi, oštećenja, korištenje robe i slično), osim onoga koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti.

Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, oštećen ili bez pojedinih dijelova i prateće opreme ili dokumentacije, smatra se da kupac nije ispunio svoju obavezu povrata robe, te prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe – Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

 

ZAMJENA ROBE

Kupac može reklamirati proizvod i poslati ga na adresu Pet shop Šape, Gospodska 26, 10090 Zagreb. Ukoliko je razlog zamjene oštećeni artikl, zamjena ide na trošak Tvrtke, a ukoliko je riječ o zamjeni zbog želje kupca, kupac šalje robu na adresu Tvtke na vlastiti trošak.

 

PRAVO NA OTKAZIVANJE NARUDŽBE

Tvrtka i kupac mogu iskoristiti pravo na raskid ugovora (otkaz narudžbe) prije slanja robe na isporuku. Ukoliko Tvrtka iz bilo kojeg razloga ne može isporučiti naručenu robu, o tome će obavjestiti kupca.

Ukoliko kupac odluči raskinuti ugovor (otkazati nardužbu) prije nego je roba poslana na isporuku, roba se neće poslati. Ukoliko kupac odluči otkazati narudžbu nakon što je ista poslana na isporuku, kupcu će biti zaračunat trošak dostave.

WordPress Video Lightbox Plugin