Početna / Psi / Zaštita protiv buha i krpelja / Fypryst spot on za pse 20-40 kg

Fypryst spot on za pse 20-40 kg

Fypryst otopina za nakapavanje za pse.

Sprječavanje i suzbijanje invazije pasa buhama, krpeljima i paušima.

Sprječavanje i suzbijanje invazije pasa buhama (Ctenocephalides spp.), krpeljima (Rhipicephalus spp., Dermacentor spp., Ixodes spp.).
Pomoć u liječenju alergijskog dermatitisa pasa uzrokovanog ubodima buha.
Sprječavanje i suzbijanje invazije pasa paušima (Trichodectes canis).

Sprječavanje i suzbijanje invazije mačaka buhama (Ctenocephalides felis), krpeljima (Rhipicephalus spp., Dermacentor spp., Ixodes spp.).
Pomoć u liječenju alergijskog dermatitisa mačaka uzrokovanog ubodima buha.
Sprječavanje i suzbijanje invazije mačaka paušima (Felicola subrostratus).

Aktivni sastojak u otopini za nakapavanje Fypryst spot je fipronil, koji ima poseban mehanizam djelovanja na buhe i krpelje. Fypryst se resorbira transdermalno, nakuplja se u mastima kože i dlačnih folikula, odakle se postupno se otpušta na kožu i dlaku što rezultira produljenim i trajnim učinkom.

Kontraindikacije:
U nedostatku dostupnih podataka, proizvod se ne smije primjenjivati štenadi mlađoj od 8 tjedana i/ili lakšoj od 2kg. Ne smije se primjenjivati na bolesnim životinjama (sustavne infekcije, vrućica) i onim u tijeku oporavka.
Ne smije se tretirati kuniće jer se mogu javiti teške reakcije nepodnošljivosti i uginuće.
Proizvod je namijenjen tretiranju pasa. Ne smije se tretirati mačke jer može doći do predoziranja.
Posebna upozorenja za svaku od ciljnih vrsta životinja: Proizvod ne smije dospjeti u oko životinje.

Izbjegavajte kupanje/potapanje životinje u vodu unutar dva dana nakon primjene, u pravilu pse se smije kupati 1 x na tjedan, pošto nije poznato kako kupanje utječe na umanjenje trajanja zaštite.

Način primjene: Primjenjuje se samo izvana, na kožu.
Uputa za primjenu: Pipetu se prvo izvadi iz troslojne vrećice. Pipetu držati uspravno, Zatim se s vrha pipete odvrne kapica i odvoji. Kapica se okrene naopako i njezin uži (šiljati) kraj prisloni se na vrh pipete. Kapica se okrene naopako i njezin uži kraj prisloni se na vrh pipete na zaštitnu membranu, pritisne i zaokrene
Razmaknite dlaku u međulopatičnom području tako da je koža vidljiva. Vrh pipete prisloni se izravno na kožu i istisne nekoliko puta tj. dok se u cijelosti ne isprazni sadržaj jedne pipete.
Akaricidni učinak protiv buha traje dva mjeseca, a protiv krpelja traje do četiri tjedna, ovisno o infestacijskog opterećenju okoliša. Buhe ubija unutar 24 sata od primjene.

Nema na zalihi

Top brendovi – najbolje za vaše ljubimce

WordPress Video Lightbox Plugin